Vad vi gör och vad vi stöder

Stiftelsen delar årligen ut cirka 5 miljoner kronor till ungdomsorganisationer. Här kan du läsa mer om verksamhet vi som vi stödjer och om våra stipendiater.

Stipendiat - 11 Nov, 2013

2013 års Ernst Killanderstipendiater

Till Ernst Killanderstipendiater 2013 utsågs Håkan Larsson, Sandvikens AIK Bandy, och Ingela Wallin, Skuru IK Handboll.

Styrelsen gav följande motivering till sitt beslut:

Håkan Larsson: ”Är en sann eldsjäl som under många år mycket inspirerande och med stort personligt engagemang arbetat för barn och ungdomar. Han brinner för att sprida budskapet om hur man uppträder mot varandra, respekten för andra och att vara ödmjuk. Håkan är bland barn och ungdomar i Sandviken den kanske mest kände personen. Populär i alla läger har hans arbete utvecklats till ett dygnet runt-uppdrag, där han även får göra insatser utöver det normala i skolan. Håkan är ett sant föredöme för ungdomen och ett begrepp när det gäller ́moral och etik ́ bland många ungdomskullar i Sandviken. Som förebild påverkar han ungdomars fostran, värderingar, attityder och beteende – både inom och utanför föreningen – och är en värdig mottagare av detta stipendium.”

Ingela Wallin: ”Är en sann eldsjäl som sedan slutet av 1990-talet som ledare i Skuru IK engagerat sig långt utöver det vanliga i sitt ideella uppdrag. Sedan dess har hon varit engagerad i klubben som lagledare eller tränare för 1–2 lag varje säsong, allt från de yngsta i Bollskolan upp till juniorlag. Efter att även ha utbildat sig till domare har hon stöttat Skurus unga domare i många år. Hon är ett sant föredöme för ungdomen och har engagerat och entusiasmerat många ledare och barn i klubben genom vardagens serielunk, handbollsarrangemang och andra aktiviteter såsom Valborgs- och midsommarfirande mm. Ingela är därmed en värdig mottagare av detta stipendium.”

Stipendiet utgick med 25 000 kronor för var och en av stipendiaterna och delades ut vid en ceremoni i Karl XV-salen på Kungliga Slottet.